Автор: admin
Публикувано на: 11.04.2018 08:41:48

Рейтинг:

Практични

Все повече хора търсят начини да натрупат богатство и да живеят по-заможно. Ако и вие сте от тях и тегленето на бързи заеми за 2018 г. (pikavippi 2018) не е примамлива перспектива, тогава научете повече за стратегиите, които ще ви позволят да спестите от приходите си и да се радвате на много по-големи доходи.

Събиране за пенсия

За да осигурите финансовото си бъдеще, трябва да започнете да спестявате за пенсия още от сега. Както знаете, в България парите за пенсия съвсем не са достатъчни, за да ви осигурят спокойни старини, така че една от най-важните стратегии, които да осъществите на практика, е да започнете да отделяте процент от всяка заплата за пенсията ви. Колкото по-рано започнете да го правите, толкова по-добре, тъй като този процент няма да натоварва месечните ви разходи. Колкото по-късно започнете да спестявате за пенсия, толкова по-голям процент трябва да отделяте.

Пазарувайте мъдро

Не пазарувайте от най-скъпите магазини, само защото можете да си го позволите. Ако има промоция на стока, която ви е необходима, възползвайте се от нея. По този начин ще намалите разходите си и ще успеете да спестите повече. Не купувайте неща, които не са ви необходими и които ще изхвърлите след някой и друг месец. Пример за това са декоративни предмети, които ще събират прах на рафта, докато ги изхвърлите или книги, които няма да отворите, и пр.

Бъдете готови за спешни случаи

Понеже в живота се случват всякакви непредвидени неща, имайте спестени пари, които да използвате в такива случаи. Така ще си спестите много стрес, дългове и затруднения. Правилото е да имате достатъчно спестени пари, които да ви стигнат поне за 3 месеца, но ще е още по-добре, ако можете да съберете повече.

Не харчете излишно

В случай, че получите допълнителни пари, не бързайте да ги похарчите. Това може да са пари във формата на бонуси, подарък от роднини или някаква друга неочаквана придобивка. Колкото и да са малко тези „извънредни“ пари, най-добре е да ги спестите за инвестиция или да погасите вашите заеми.

Живейте с финансова отговорност

Въпреки че можете да имате все повече и повече неща, не задоволявайте всичките си капризи. Ограничете се до най-необходимите неща. Вместо да похарчите голяма сума пари за най-новия телефон, излязъл на пазара, можете да си закупите в пъти по-евтин, който ще ви върши същата работа. Перченето пред другите с притежанията си е враг на спестяванията и забогатяването.

Не надхвърляйте лимита по кредитната карта

Една от най-големите пречки за забогатяването е живеенето в постоянни дългове. Съвременната банкова система е измислила начин как да ви държи постоянно зависими от нея, и това е чрез кредитни карти. Те са удобен начин винаги да разполагате със средства, дори и когато реално нямате такива, но те натоварват с огромна финансова тежест картодържателя и понижават кредитния му рейтинг с всяко забавяне при връщането на парите. 

Пълно и навременно погасяване на заемите 

Избягвайте да вземате заеми за щяло и нещяло, но когато това наистина ви се наложи, винаги плащайте вноските си навреме, за да не загубите голяма сума пари. Ако желаете да вземете изгоден бърз заем онлайн, можете да посетите alfalainaa.fi.

Практични стратегии как да се замогнем?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg