Автор: admin
Публикувано на: 18.03.2018 09:30:32

Рейтинг:

Неподходящи

Инвестициите са добър начин да запазим спестяванията си. Но за да не загубим от стойността им, както и да не се налага да прибягваме до необходимостта от бързи кредити онлайн, е необходимо мъдро да подбираме нещата, в които смятаме да вложим парите си. Тук ще ви предоставим списък със стоки, в които определено не ви препоръчваме да влагате спестяванията си, заедно с подробно обяснение на причините за това.

Разбира се, това съвсем не означава, че не съществуват подходящи стоки, в които безопасно можете да вложите парите си, но те не са предмет на тази статия. Преди да пристъпим към инвестиране, трябва да знаем принципа, че инвестицията е вложение за бъдещето, която ни дава възможност да не купуваме отново тогава, когато стоката вече е поскъпнала. По този начин, ние реално печелим пари. И така, нека видим кои са товарите и стоките, в които не е добре да влагате парите си.

Електроника и цифрова техника

Причината да не влагате пари в закупуването на такава стока е, че тя много бързо остарява. Заради появата на все по-нов вид техника, е възможно закупената от вас техника да не е вече актуална след 1 -2 години, което я прави негодна за инвестиции.

Бяла техника

Това е обемна техника, която много трудно (практически е невъзможно) ще продадете на цената, на която сте я купили. Още нещо, превозът от място на място поврежда външния й вид. Заради появилите се тук и там драскотини, цената й значително намалява, както и търсенето.

Златни накити

Това са изделия с висока надценка, тъй като към златото се добавя и трудът на майстора, който го е обработил и оформил в украшение. Ако се снабдите с такива с цел инвестиция, трябва да имате предвид, че цената им обикновено е от 10% до 30% по-ниска от тази, която се предлага в магазините.

Дрехи

Защо инвестицията в дрехи не е добра идея? Много просто – хората не търсят такава стока. Заради магазините втора употреба, от където могат да изберат дрехи със сравнително добро качество на много ниски цени. Търговията с дрехи вече не е това, което е била преди появата на такива магазини у нас.

Перилни препарати и химически препарати за бита

Въпреки че това са продукти, които нямат срок на годност, цената им не нараства с времето, така че е практически невъзможно да ги продадете и да си върнете вложените пари.

 

Антикварни стоки

 

Това са стоки, които не могат да се причислят към необходимите продукти за бита, а са по-скоро лукс. Интересът към антикварните стоки е много променлив, а цената им до голяма степен зависи от интереса, затова е доста рисковано да влагате парите си в такива стоки. Има вероятност никой да не пожелае да закупи предмета, който притежавате.

 

Предмети на изкуството

 

За тях се отнася почти същото, което и за антикварните стоки. Те не са нещо необходимо и обикновено включват скулптури, живопис, пана и други естетични изделия, които служат единствено за украса на интериора. Цената им може да е висока само, когато има интерес към тях. Но интересът към такива стоки не е голям, затова не си струва да влагате парите си в тях. 

 

Надяваме се, че сме ви помогнали да се ориентирате кои предмети са рискови за инвестиране. Ако вече сте направили грешката да загубите пари заради погрешно инвестиране, можете да посетите credx.eu, където ще откриете начин да се снабдите с първоначален капитал, необходим за инвестиция.

Неподходящи вложения: В кое да не инвестираме парите си?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg