Автор: admin
Публикувано на: 26.02.2018 03:52:51

Рейтинг:

От

Младите хора имат един коз, който могат да използват, за да увеличат спестяванията си и да натрупат солиден капитал. Това е времето, което е пред тях и колкото по-разумно го използват, толкова повече пари ще натрупат. Вместо да търсят онлайн заем 1000 евро (onlain kredit 1000), те биха могли сами да се погрижат за внезапно възникналите си нужди, ако съумеят да спестят и не правят грешките, характерни за младите. Нека ги разгледаме тук.

Грешка №1: Не се възползвате от изгодния случай

За разлика от по-улегналите хора, младите хора обичат да рискуват, но опитът не им достига да улучат момента, когато рискът е най-нисък. Хората, които се страхуват от инвестиции, обикновено нищо не постигат, но и тези, които влагат парите си в непечеливши неща, губят много. Ако сте решили да действате и да инвестирате с цел печалба, осведомете се добре относно сферата, в която ще влагате парите си – дали си заслужава риска, има ли търсене на пазара, има ли голяма конкуренция, възможен ли е скорошен спад на цените. Ако няма как да разберете отговорите на всички тези въпроси, можете да опитате с нещо малко, вместо веднага да се хвърляте на лъвския пай. Така ще намалите риска от загуби.

Грешка №2: Купувате вместо да вземете под наем

Младите хора са склонни да си купуват неща, които с години събират прах на рафта и в действителност не са им необходими. Това може да са различни спортни уреди, инструменти, консумативи за къмпинг, списания и др., които те си купуват само, защото техните приятели също имат такива, а не защото им трябват. Това е излишен разход на пари, който с внимателно обмисляне можете да бъде избегнат. Всички изброени неща могат да бъдат взети под наем само за периода, когато са ви необходими, което ще ви спести пари и главоболия по поддръжката.

Грешка №3: Не покривате задълженията си, а предпочитате първо да си купите нещо

Ако имате задължения, изтеглили сте заем или сте взели такъв от приятели, не отлагайте. Издължете се още в момента, когато получите заплата си и преди да започнете да харчите. За да можете да спестявате, е необходимо първо да разчистите всичките си дългове и да започнете „на чисто“. 

Грешка №4: Пазарувате без  ограничение от вашата кредитна карта

Въпреки удобството, което кредитната карта предлага, трябва да знаете, че на сметката ви се натрупват суми, които трябва да изплащате, а ако не изплатите навреме, ще ви бъдат начислени големи лихви. Това е загуба на пари, така че въпреки популярността й, ограничете ползването й до минимум. Ако искате да натрупате спестявания, не пилейте парите си за неща, които нямат никаква възвръщаемост. 

Грешка №5: При получаване на доход не отделяте нищо за спестявания

Това не е разумно, ако желаете да се сдобиете с капитал, който да ви е под ръка при появата на изгодна възможност за инвестиция. За целта е необходимо да отделяте определена сума от дохода си още в началото на месеца при получаването му и да разпределите останалите пари за вашите нужди. За да бъдете успешни в натрупването на спестявания, си поставяйте реални  и краткосрочни цели, които ще ви дадат и по-голяма мотивация да постигането им. 

Ако все пак имате спешна нужда от начален капитал, а в момента не разполагате с необходимите средства, можете дас е обърнете към zcredit.eu за помощ.

От какви грешки да се предпазим, за да увеличим спестяванията си?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg