Автор: admin
Публикувано на: 05.11.2008 15:59:49

Рейтинг:

Освен с войните и финансовата криза, Джордж Буш ще бъде запомнен и със следните некомпетентни изказвания:

"Чух че някой пита къде е (Нелсън) Мандела? Ами Мандела е мъртъв. Саддам уби всички Мандели", каза Буш за носителя на Нобеловата награда за мир и бивш южноафрикански президент, през септември 2007 г.

"Мисля, че всички бяхме посрещнати добре. Но не беше миролюбиво посрещане", заяви Буш през декември 2005 г. по повод инвазията на САЩ в Ирак.

"Прекарваме много време в разговори за Африка, както и трябва да бъде. Африка е нация, която боледува от невероятна болест", бе коментарът на Буш за "Черния континент", направен на пресконференция в Европа през 2001 г.

"Много пъти ме питат какво ги е грижа САЩ, че хората умират от малария в Гана. Това означава много. Това означава много морално. Това означава много от, ъ-ъ...това е нашият национален интерес", каза той в Гана в началото на 2008 г.

"Аз съм началникът, нали разбирате. Няма нужда да обяснявам защо казвам разни неща. Това му е интересното на това да си президент".

"Тук съм за да ви съобщя, че този четвъртък от летището "Роналд Рейган" ще излетят всички самолети и гишета".

"Уау, Бразилия е голяма!", възкликна той през 2005 г., когато неговият домакин бразилският президент Луиз Игнасио Лула да Силва му показа карта на страната.

"А вие имате ли черни?", беше попитал Буш няколко години по-рано предшественика на Лула да Силва, Фернандо Кардосо.

"Всички ние в Америка искаме да има правда, когато става дума за справедливост" - изказване на Буш във Вашингтон през 2007 г.

"Освен това не съм и аналитик. Не прекарвам много време да разсъждавам върху себе си и защо правя някой неща".

"Най-важното за нас е да намерим Осама бин Ладен. Това е нашият приоритет и няма да мирясаме докато не го намерим", каза Буш през 2001 г. а година по-късно вече твърдеше "Не знам къде е бин Ладен. Идея нямам и наистина не ме интересува. Не е толкова важно. Той не е наш приоритет".

"Намерихме оръжието за масово унищожаване. Намерихме биологичини лаборатории... и ще намерим още оръжие с времето. Но тези, които твърдят, че не сме намерили забранените устройства или забраненото оръжие, те грешат. Намерихме го."

"Нашите врагове са изобретателни и находчиви, ние също. Те никога не спират да мислят нови начини да навредят на нашата страна и нашия народ, ние също", каза той през 2004 г.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg