Автор: admin
Публикувано на: 27.10.2010 12:33:58

Рейтинг:

Италиански
И докато всекидневно се опитват да ни втълпят, че в ЕС хората се чувстват свободни, както никога преди, тихомълком властите си прокарват техни закони и наредби, с които потъпкват всякакви човешки права.

Спокойно, този път не става въпрос за България, а за италианския град Кастеламаре ди Стабия, намиращ се в неаполитанския залив. Неговият кмет Луиджи Бобио е решил да се възползва от длъжността си, за да забрани на жените да носят къси поли и други дрехи, които разкриват голяма част от телата им.

Идеята на определено изперкалия кмет е, че това ще накара жените да започнат да спазват благоприличие, тъй като глобата за нарушителите ще е между 25 и 300 евро. Той обаче явно е забравил, че Кастеламаре ди Стабия е морско курортно градче и подобни правила ще отблъснат туристите.

Простотията на Луиджи Бобио обаче не свършва дотук. Той има намерение да забрани плажуването и играенето на футбол на обществени места, без да уточнява къде ще е позволено да се прави това.

Тези забрани могат и да се разминат на жителите на Кастеламаре ди Стабия, защото преди да влязат в сила те трябва да бъдат одобрени от общинския съвет, чиито членове в случай, че подкрепят кмета ще обрекат града.

Снимка: Flickr
Италиански кмет забранява късите поли
Читателски коментари

игри - game.bgstuff.net 2010-11-28 19:24:53 0 отговори

игри - game.bgstuff.net

то може и да е за добро, но да е примерно за жените над 90кг да важи забраната

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg