Автор: admin
Публикувано на: 04.07.2010 22:13:03

Рейтинг:

Българин
Едва през последната година медицината напредна достатъчно, за да даде възможност и на мъжете да раждат деца, но се оказа, че българите сме правили това доста отдавна, или поне според община Пазарджик е така.

59-годишната Иванка се води в регистрите на общината като Иван, а до абсурдната ситуация се стигнало, след като безотговорен служител сбъркал името в акта за раждане, съобщава вестник Марица.

Иванка се ражда през 1951г. в малко селце в област Пазарджик, но от местното кметство объркали нейния пол и въпреки че родителите и тогава се намесили и бил издаден нов акт за раждане, старият не е унищожен и в последствие именно той се оказал валиден.

Въпреки че Иванка е родила 2 деца, на нея и се наложило да заведе дело в Районния съд в Пазарджик, където да докаже, че е жена, като съдията е разпитвал нейни роднини и е изследвано цялото и родословие. В крайна сметка властите са наредили на общината да коригира акта за раждане.

Това обаче не е отделен случай, породен от безхаберието на общински служители. В последно време зачестиха подобни абсурдни ситуации, като често се случва на живи хора да им се изпращат призовки за получаване на собствения им смъртен акт.

Снимка: Flickr
Галерия Бременна жена
Българин родил две деца
Читателски коментари

paunov 2011-04-02 09:00:42 0 отговори

paunov

ti da ne si obraten hahahaha

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg