Автор: admin
Публикувано на: 11.06.2017 15:00:00

Рейтинг:

Кредит

Хората понякога могат да бъдат наивни. Понякога наивността може да доведе до сериозни пропуски, а те от своя страна до загубата на пари и здраве. Мисленето на мнозина се формира от средата, в която израстват и не всеки човек придобива онази прозорливост, която помага в дивия капитализъм, който една разпукваща се пазарна икономика притежава. CREDX Български сайт развива по-пълно тази тема.

 

Кредитите са средства, които предлагат както възможности, така и ограничения, но дали двете страни на монетата са явни за повечето потребители. Допускат се много елементарни грешки при тегленето на пари от различни кредитори. Повечето от тях биха могли да бъдат избегнати, а това би спестило толкова негативни емоции и финансови разхищения, че не е разумно да бъдат пренебрегвани.

 

Кредитите са лесна работа! 

 

Защо според вас парите, които “раздават” банките и финансовите къщи, се получават толкова лесно? Или поне така изглежда от рекламите на техните уебсайтове. Това е основната им дейност - “дават пари”, за да печелят. Парите се продават, но мнозина мислят, че едва ли не няма как след това да те притеснят за това, че си се “забавил малко” с вноските по лихвите и главницата.

 

Кредиторите нямат намерение да отнемат всичко, което притежавате. Целта им е, както вече споменахме, е да спечелят.. Те продават пари и по този начин реализират печалби. Ако се развивате и бизнесът ви процъфтява, то и техните пари ще бъдат изплатени. Затова много банки помагат по различни начини на техните корпоративни клиенти или физически лица, изпаднали в затруднено положение. Все пак, ако не можете да върнете парите на кредитора и шансовете ви да сторите това се свеждат почти до нулата, той има начин да вземе достатъчно от вашите притежания, за да покрие загубите от лошия кредит. Някъде по света има хора, които поради некоректно изплащане на дълга си, са осъдени и имуществото им е разпродадено.  

 

Покритието на дълга ме предпазва от всякакви недоразумения

 

Кредиторите искат да намалят риска. Работата на банките и дружествата за бързи кредити е високо рискова, затова те имат начини да редуцират различните видови риск, свързани с основана им дейност - кредитирането. Обезпечаването на дълга е способ, който гарантира сигурността по сделката и за двете страни. Потребителите могат да предоставят трудов договор, доходи от бизнес, наем, друг регулярен доход, с който могат да гарантират, че няма да има проблем с изплащането на парите. Проблемът е, ако разчитате основно на вашето обезпечение, а не гледате сериозно на процеса по изплащане на вноските. Не би било добро решение да загубите средствата, с които гарантирате кредита си. Това трябва да се случи само в краен случай, когато всички други средства не са сработили. Имайте предвид, че банките продават вашите гаранции не на пълната им пазарна стойност, а правят това на по-ниска цена, за да могат да постигнат бърза ликвидност от вашите ценности.

 

Липса на финансова култура и достатъчна информираност

 

Ние сме българи, а това означава, че знаем и сме компетентни почти по всяка тема, включително и от финанси. Това, разбира се, не е така. Всеки занаят и професия съдържа множество тънки детайли, които променят крайния резултат до неузнаваемост. Така е и с кредитирането, но много хора не биха загубили време и нерви да проучат възможностите и да се консултират със специализирани професионалисти. Credx.eu е мястото, където да научите повече.

Кредит ли… какво пък толкова?!
Тагове:
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg